Mirjam de Graaff is ambassadeur geworden van de Nierstichting

Mirjam de Graaff is ambassadeur geworden van de Nierstichting

Mirjam de Graaff is de nieuwe ambassadeur van de Nierstichting. Van dichtbij heeft zij de gevolgen van nierziekte ervaren: haar broer Bart de Graaff, onze held, overleed in 2002 aan de gevolgen van nierfalen. Op 16 april zou hij 49 zijn geworden. Mirjam wil meer mensen bewust maken van de gevolgen van nierziekten en samen met de Nierstichting ervoor zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht blijven leven.

“Nierziekte verpest levens,” weet Mirjam. Als ambassadeur van de Nierstichting wil zij ervoor zorgen dat meer mensen zich daarvan bewust worden. En zij wil iedereen die iets kan doen om te helpen, inspireren om ook echt in actie te komen. Mirjam: “Niet omdat nierpatiënten zielig zijn, maar omdat ik het hen gun om gewoon mens te zijn. Om zelf een pad in het leven te kiezen en,  zelfs met nierziekte, ambities na te streven. Welke ambities dat zijn, bepaalt iedereen zelf. Maar samen met de Nierstichting wil ik ervoor zorgen dat ook nierpatiënten dat zelf kunnen.”

De rode loper
De Rode Loper, het nieuwe wandelevenement van de Nierstichting en Nierpatiënten Vereniging Nederland, werd op 16 april gelopen samen met Mirjam de Graaff. Meer dan 800 mensen werden al wandelend als VIP’s onthaald op de rode loper. Zij leveren met hun deelname een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Met zijn allen haalden de lopers tot nu toe al ruim 88.000 euro op voor ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

De tweede editie van de Rode Loper vindt plaats op zaterdag 22 april 2017. Meer informatie en inschrijven: rodeloper.nl.

Voorzitter Bart de Graaff Foundation
We vinden het ontzettend mooi dat Mirjam ambassadeur geworden is van de Nierstichting en wensen haar veel plezier en succes in deze nieuwe functie. Uiteraard blijft Mirjam voorzitter van de Bart de Graaff Foundation, de stichting die opgericht is na het overlijden van haar broer en onze inspirator: Bart de Graaff!

Gerelateerd nieuws

Onbeperkt aan de Slag helpt onze Bikkels!

Onbeperkt Aan De Slag heeft na 20 jaar het operationele gedeelte van ons overgenomen. Het was tijd voor een frisse…

lees meer

een TON voor golfer Ronald Boef!!

WAT EEN INITIATIEF, WAT BEDRAG!! Ronald Boef. Een bikkel met -naar eigen zeggen- een dubbele handicap; een golfhandicap van 20…

lees meer