Bikkel worden

Word jij een Bikkel?

Heb jij een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte en wil jij je eigen bedrijf starten?

Bikkels

Wij noemen onze startende ondernemers “Bikkels”. Bikkel was de bijnaam van Bart de Graaff vanwege zijn enorme doorzettingsvermogen en grote wilskracht. Onze Bikkels beschikken allen over deze prachtige drive, vandaar de naam Bikkels!

Selectieprocedure

Wanneer je je aangemeld hebt als Bikkel, neem je deel aan de selectieprocedure. Deze werkt als volgt:

 1. Werving en selectie: de aanmeldformulieren worden beoordeeld door medewerkers van de Bart de Graaff Foundation. Voldoe je aan de criteria, dan ga je door naar stap 2.
 2. Het schrijven van een mini-ondernemingsplan. Hierin leg je kort uit wie je bent, hoe je bedrijf eruit gaat zien en wat je nodig hebt dit te realiseren. De Foundation en de mentorbedrijven beoordelen deze plannen. Behaal je ook deze selectieronde, dan ga je door naar stap 3.
 3. Je krijgt een uitnodiging om te komen pitchen. Hier vertel je kort over jezelf en je ondernemingsplan en beantwoord je de vragen van de Bikkeljury.
 4. Na de pitch wordt bekend gemaakt welke kandidaten Bikkel worden en start het Bikkeljaar.

Bikkeljaar

In het Bikkeljaar word je begeleid door de Bart de Graaff Foundation en één van onze mentorbedrijven. Deze bedrijven zetten een team van medewerkers in. Zij gebruiken hun kennis en ervaring om jou op een professionele wijze te ondersteunen.
Je wordt begeleid en geholpen bij alles dat nodig is om een bedrijf te starten, o.a.:

 • Het ondernemingsplan schrijven
 • Persoonlijke en zakelijke coaching
 • Financieel advies/werving van sponsoren
 • Het volgen van workshops samen met je mede-Bikkels en mentoren.
 • Exposure

Je mentorteam is hierbij je ideale sparringpartner en kan je helpen waar dat nodig is. Wanneer het plan klaar is, wordt het voorgelegd aan ons bestuur. Bij akkoord kun je van start! Naast begeleiding, ondersteunen we je ook met een startkapitaal. In het ondernemingsplan geef je, mede daarom, duidelijk aan welke investeringen je nodig hebt om te kunnen starten.

Het Bikkeljaar duurt één jaar, maar uiteraard word je nooit een ex-Bikkel. Ook na afloop van het Bikkeljaar houden wij contact met onze Bikkels. Je kunt altijd bij de Bart de Graaff Foundation terecht met vragen. Kortom wij begeleiden je bij alles dat nodig is om jouw dromen en ambities rond je eigen bedrijf te realiseren.

Het Bikkeljaar 2018 start op 1 februari 2018. De inschrijving voor het Bikkeljaar 2018 is gesloten. Vanaf februari kun je je inschrijven voor het Bikkeljaar 2019.

Informatie en vragen voor Bikkels

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met Dolores Leeuwin of Saskia Menegatto, zij helpen je graag!

Dolores Leeuwin
dolores.leeuwin@bartfoundation.nl
06 5285 8740

Saskia Menegatto
saskia.menegatto@bartfoundation.nl
06 4199 9985

 

Voldoe je aan de volgende criteria?

 • Je bent jong, dat wil in dit geval zeggen tussen 15 en 35 jaar.
 • Je hebt een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte.
 • Je wilt zelfstandig functioneren in deze maatschappij, zo mogelijk zonder uitkering.
 • Je bent een echte Bikkel. Dat houdt voor ons in dat je je lichamelijke beperking niet ziet als beperking, maar als een extra uitdaging en zelfs als meerwaarde, namelijk als een kans om anders en meer bijzonder te zijn dan ieder ander.
 • Je bent eigenzinnig, daadkrachtig, gedurfd en gedreven.
 • Je hebt een helder beeld van hoe jouw eigen bedrijf eruit moet zien en kunt dat duidelijk omschrijven in een ondernemingsplan.
 • Je onderneming moet een verschil maken in deze wereld, hetzij in je eigen leven, hetzij in het leven van anderen.

Twijfel dan niet en meld je aan als Bikkel!

Hou je vooral bezig met wat je wél kunt!

Bikkel Anne Mreijen

Het gaat verder dan een eigen bedrijf starten, het is life changing!

Bikkel Yuwita Slamet