Bart de Graaff

Over Bart

Bart de Graaff werd op 16 april 1967 te Haarlem geboren en verhuisde kort na zijn geboorte met zijn ouders en zusje Mirjam naar Hillegom. Hier groeide hij als gezonde jongen op. Bart kwam echter op zijn negende tijdens het spelen onder een auto, waarbij hij zijn been verbrijzelde. Hierbij liep hij een zeldzaam virus op dat zijn nieren aantastte. Vanaf dat moment was Bart nierpatiënt, maar hij bleef de vrolijke jongen die hij was. Hij deed in de loop der jaren zijn bijnaam Bikkel grote eer aan!

Voorzitter BNN

Bart was een echte entertainer en hij werd dan ook presentator van het programma BNN op Veronica. Tevens was Bart een echte ondernemer in hart en (nogal beroerde) nieren. Hij verraste iedereen toen hij aankondigde dat het programma ging stoppen en hij van BNN een publieke omroep wilde maken. Bart had een groot doorzettingsvermogen, was eigenzinnig, daadkrachtig, gedurfd en gedreven. Hierdoor werd Barts droom werkelijkheid. Na twee jaar knokken werd hij voorzitter van omroepvereniging BNN.

Inspirator

Barts gezondheid ging tijdens zijn carrière op en neer. Een donornier moest weer worden verwijderd, hij kreeg een herseninfarct en werd in 2001 geopereerd aan een zeldzame vorm van kanker in zijn mond. Ondanks al deze tegenslagen bleef Bart programma’s maken voor BNN. Zo maakte hij tot vlak voor zijn overlijden Bekend Nederland onveilig met zijn Stalkshow. Velen kennen Bart hier nog van. Op zaterdag 25 mei 2002 is Bart de Graaff overleden. Bart heeft met zijn ongekende doorzettingsvermogen vele mensen en tegenwoordige Bikkels geïnspireerd. Hij mag dan ook een ware inspirator genoemd worden.