Team

Over de Bart de Graaff Foundation

De Bart de Graaff Foundation is opgericht als eerbetoon en ter nagedachtenis aan haar naamgever Bart de Graaff.  Bart was een echte doorzetter; hij had een nierziekte maar wist met de ondersteuning van familie en vrienden een succesvolle carrière als programmamaker op te bouwen en werd later ook  voorzitter van zijn eigen publieke omroep BNN. Bart had de bijnaam ‘Bikkel’. Het doel van de BGF is dan ook  het ondersteunen van jonge ondernemers met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte. Deze ondernemers zijn onze Bikkels.

Wat doen wij?

Wij bieden een jaar lang ruggensteun bij het opzetten van een eigen bedrijf. Het uiteindelijke doel is dat onze Bikkels zich ontwikkelen tot succesvolle ondernemers.
De Bart de Graaff Foundation schept de voorwaarden en dient als smeermiddel om het Bikkeljaar soepel te laten verlopen. Wij dragen er onder andere zorg voor dat er voldoende mentorbedrijven zijn en dat er gezocht wordt naar de meest ideale koppeling tussen Mentor en Bikkel.

Daarnaast organiseren we trainingsdagen en ontmoetingsdagen voor zowel Bikkels als mentoren. De Bart de Graaff Foundation staat voor beide partijen klaar wanneer zij hulp nodig hebben en is eindverantwoordelijk voor alle Bikkelprojecten.

Wat zijn Bikkels?

Bikkels zijn jonge ondernemers tussen 15 en 35 jaar die hun lichamelijke beperking niet zien als een beperking om hun dromen waar te maken. Bovenal hebben zij de drive om een zelfstandige onderneming te starten en hebben minimaal dezelfde kernwaarden als Bart en onze stichting: eigenzinnig, daadkrachtig, gedurfd en bevlogen.

Wat zijn Mentoren?

Het mentorbedrijf is gedurende het Bikkeljaar de partner van de Bikkel en biedt steun bij het opzetten van het bedrijf, o.a. op het gebied van persoonlijke en zakelijke coaching.  Mentorbedrijven begeleiden één of meer Bikkels met de kennis en kunde die zij in huis hebben of ergens anders weten te vinden.

De mentorbedrijven van 2018-2019 zijn All it Rooms, Arrange GroupBDOBol.com, Bolster Investment PartnersEurofins, Farmers 4 all, Inka Housing, Mook Leiderschap en OntwikkelingNubis, NxtbizzPost.nl, Reijnterprise en Rotary Noord (Utrecht)

Bikkel ben je niet zomaar!

Onze Bikkels Wil jij een Bikkel worden?

“Ik ben niet lelijk, ik ben gewoon niet zo goed gelukt”

Bart de Graaff