Team

Over de Bart de Graaff Foundation

De Bart de Graaff Foundation is opgericht als eerbetoon en ter nagedachtenis aan haar naamgever Bart de Graaff.  Bart was een echte doorzetter; hij had een nierziekte maar wist met de ondersteuning van familie en vrienden een succesvolle carrière als programmamaker op te bouwen en werd later ook  voorzitter van zijn eigen publieke omroep BNN. Bart had de bijnaam ‘Bikkel’. Het doel van de BGF is dan ook  het ondersteunen van jonge ondernemers met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte. Deze ondernemers zijn onze Bikkels.

Wat doen wij?

Wij hebben 20 jaar lang Bikkels geholpen met het opzetten van hun eigen bedrijf. Sinds dit jaar, is het operationele gedeelte hiervan, overgenomen door Onbeperkt Aan De Slag. Zij bieden een jaar lang ruggensteun bij het opzetten van een eigen bedrijf. Het uiteindelijke doel is dat de ondernemers zich succesvol ontwikkelen.

Onbeperkt Aan De Slag schept de voorwaarden en dient als smeermiddel om het Bikkeljaar soepel te laten verlopen. Zij dragen er onder andere zorg voor dat er voldoende mentorbedrijven zijn en dat er gezocht wordt naar de meest ideale koppeling tussen Mentor en Ondernemer.

Daarnaast worden er trainingsdagen en ontmoetingsdagen voor zowel ondernemers als mentoren georganiseerd. Onbeperkt Aan De Slag staat voor beide partijen klaar wanneer zij hulp nodig hebben en is eindverantwoordelijk voor alle ondernemers-projecten.

De Bart de Graaff Foundation zorgt daar waar nodig voor financiële ondersteuning

Alle Ondernemers?

Nee. Wij bedoelen hiermee ondernemers die hun beperking niet zien als een beperking om hun dromen waar te maken. Bovenal hebben zij de drive om een zelfstandige onderneming te starten en hebben minimaal dezelfde kernwaarden als Bart en onze stichting: eigenzinnig, daadkrachtig, gedurfd en bevlogen.

Wat zijn Mentoren?

Het mentorbedrijf is gedurende het ondernemers-jaar de partner van de ondernemer en biedt steun bij het opzetten van het bedrijf, o.a. op het gebied van persoonlijke en zakelijke coaching.  Mentorbedrijven begeleiden één of meer ondernemers met de kennis en kunde die zij in huis hebben of ergens anders weten te vinden.

Een greep uit onze mentorbedrijven: All it Rooms, Arrange GroupBDOBol.com, Bolster Investment PartnersEurofins, Farmers 4 all, Inka Housing, Mook Leiderschap en OntwikkelingNubis, NxtbizzPost.nl, Reijnterprise en Rotary Noord (Utrecht)

Ondernemer ben je niet zomaar!

Onze Bikkels Wil jij een Ondernemer worden?

“Ik ben niet lelijk, ik ben gewoon niet zo goed gelukt”

Bart de Graaff