Over ons

Over de Bart de Graaff Foundation

Wie zijn wij?

De Bart de Graaff Foundation helpt Bikkels bij het starten van hun eigen onderneming. Bikkels zijn jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.
De Foundation is opgericht na het overlijden van  Bart de Graaff  uit eerbetoon en ter nagedachtenis aan hem, door familie en vrienden.
Bart was een echte doorzetter. Hij droeg dan ook de bijnaam Bikkel. Hij had, ondanks zijn nierziekte, een succesvolle carrière als programmamaker en voorzitter van zijn eigen publieke omroep BNN. De gedrevenheid van Bart zien wij terug in alle Bikkels die wij met de Bart de Graaff Foundation steunen.

Over Bart de Graaff Foundation

Wat doen wij?

Wij helpen Bikkels bij het starten van hun eigen bedrijf. Hierdoor zijn Bikkels in staat om zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren in de maatschappij.
Wij begeleiden Bikkels in samenwerking met mentorbedrijven. Zij ondersteunen Bikkels op dezelfde manier als de Bart de Graaff Foundation.
De Bikkels worden gedurende de periode van één jaar begeleid. Dit noemen wij het Bikkeljaar. Uiteraard wordt ook na afloop van het Bikkeljaar blijvend contact onderhouden met de Bikkels.

Ondersteuning

Wij ondersteunen Bikkels o.a. door :

  • Persoonlijke en zakelijke coaching en financiële advisering
  • Organiseren van workshops en trainingen
  • Mede organiseren van (media) exposure, evenementen en acties
  • Samen bouwen aan een netwerk
  • Ondersteuning en advisering bij het schrijven van het ondernemingsplan
  • Beschikbaar stellen van faciliteiten

De Bikkel is, met de benodigde ondersteuning, zelf verantwoordelijk voor de gang van zaken en het slagen van zijn/haar project en missie. Uiteindelijk is de Bikkel de baas van zijn/haar bedrijf!

Bikkel ben je niet zomaar!

Onze Bikkels Wil jij een Bikkel worden?

Neem meteen contact op met de Bart de Graaff Foundation.