Nu ben ik hier!

Nu ben ik hier!

 

Net als mijn collega- bikkel Dave wil ook ik deze gelegenheid aangrijpen om terug te blikken. Het afgelopen half jaar was geweldig, een rollercoaster vol emoties, gedachten en twijfels. Maar vooral een periode waarin ik mijn onderneming concreet heb kunnen maken en nu vol trots kan zeggen: ‘nu ben ik hier’!

En waar is dat dan, hier? Ik zal je een stukje vertellen over mijn eerste ondernemingsplan dat ik inleverde bij de Bart de Graaff Foundation. Het bestond uit de gevraagde vijf a4-tjes en ik kwam eerlijk gezegd niet veel verder dan: “ik wil graag mindfulness trainingen gaan geven, want ik geloof dat ik daarmee veel mensen kan ondersteunen”.

Een heel mooi doel, vind ik nog steeds. Maar niet erg concreet.

 

Tegenslag en twijfels

Corine, bikkelmanager bij de Bart de Graaff Foundation en mijn mentor, heeft mij het afgelopen half jaar bijgestaan. Ik goede en slechte tijden. En ja, die zijn er beiden geweest. Toen ik net bikkel was, brak ik namelijk mijn been om vervolgens met een ontsteking (die daar dan weer niets mee te maken had) in het ziekenhuis te belanden. De herstelperiode was zwaar en soms zag ik het ondernemerschap niet meer zitten. Dat zijn die twijfels die ik benoemde…

 

De twijfels stammen uit mijn overtuiging dat het beginpunt voor een ondernemer 100% oké moet zijn. Er moet geen vuiltje aan te lucht zijn. Maar laten we eerlijk wezen, met een lichamelijke beperking bereik je dat punt nooit. Onbewust had ik dus bepaalde overtuigingen waar ik nooit aan tegemoet zou kunnen komen, zoals een stabiele gezondheid en de mogelijkheid full- time te werken. Aan inzet ontbrak het me niet, dat is nooit het probleem (wellicht ook een bikkel- eigenschap, want ik zie hem terug in al mijn mede-bikkels). Maar inzet is soms niet genoeg, het moet ook wel kunnen. Door mijn lichamelijke tegenslag twijfelde ik aan dat ‘kunnen’.

 

Omslag en groei

Toen kwam de Bikkeldag2014 en was mijn twijfel in één keer weg. Ik heb toen alle bikkels leren kennen, mentorbedrijven ontmoet en gave workshops bijgewoond en ik wist het zeker; dit gaat mij ook lukken! Want dat is wat de Bart de Graaff Foundation doet; kracht tonen zonder voorbij te gaan aan zwakte. Want zwakte mag er ook zijn. En met die gedachte kan ik dus erg veel, als mindfulness trainer. Die dag betekende voor mij de omslag en het begin naar de groei die ik de afgelopen periode heb doorgemaakt.

 

Nu ben ik hier

En ‘nu ben ik hier’ (sorry, hij blijft leuk). Mijn onderneming staat als een huis, het concept klopt en is compleet. Ik ga trainingen en workshops aanbieden om stress reductie zelf in de hand te nemen, want eigen kracht staat voorop. Dit ga ik doen aan de hand van mindfulness trainingen en meditatie workshops. Daarnaast begin ik in september aan de opleiding tot massage therapeut, zodat ik ook vanuit het lichamelijk oogpunt stress ‘aan kan pakken’ en het gesprek aan kan gaan met mijn cliënten over stress opslag in het lichaam. Ik voel me heel. Terwijl ik deze laatste zin type, raak ik geëmotioneerd, want ik heb me niet meer heel gevoeld sinds ik mijn lichamelijke beperking heb.

 

Eigen baas maar nooit alleen

Een onderneming compleet maken lukt niet alleen. Daar heb je mensen voor nodig die je ondersteunen, dat heb ik geleerd. En hulp vragen is heel oké en moet af en toe gewoon. Het afgelopen jaar heb ik enorm veel te danken gehad aan de Bart de Graaff Foundation en in het bijzonder aan Corine. Wat een powervrouw! Maar als nieuwbakken ondernemer zijn alle financiële zaakjes ook zeker geen gesneden koek en daarvoor heb ik weer enorme steun gehad van Joost en Jolanda (ASU, Advies&Administratie). Wat gaaf dat zij dit belangeloos willen doen! Kortom, met een heel team engelen om je heen, met als opper-engel altijd aanwezige Bart, komt deze bikkel er wel!

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…