Mixed feelings

Mixed feelings

Even voorstellen
Ik ben Mirjam de Graaff, de zus van Bart de Graaff en de voorzitter van de Bart de Graaff Foundation. Ik zit met nog 5 mensen in het bestuur. Wij zijn een bestuur op afstand, dat houdt in dat wij niet de dagelijkse gang van zaken doen, maar de grote lijnen bewaken.

Zelf werk ik bij BNN als regisseur van o.a. Spuiten en Slikken en Proefkonijnen. Zo kan het zijn dat ik een week heel druk ben bij BNN en weinig contact heb met de foundation of precies andersom. Afgelopen week was zo’n ‘andersom week’.

Mixed feelings: mooi, gewoon, euforisch en heel verdrietig!
5 juni 2016
Op zondag 5 juni hadden we onze jaarlijkse Bikkel-BBQ. We waren dit maal te gast bij Rauw in Amersfoort en werden geweldig ontvangen door de eigenaren Maarten en Jan en een aantal fantastische vrijwilligers.

Het is een moment waarop alle Bikkels en mentorbedrijven worden uitgenodigd om gezellig samen te zijn. Op zo’n moment wordt voor ons duidelijk waarom we dit ook alweer doen. Het voelt als één grote familie die allemaal heel veel van elkaar houden. Er wordt lief over elkaar gesproken, geknuffeld en vooral veel gelachen. Het valt mij op dat mensen die iets mankeren altijd de meeste zelfspot hebben, heerlijk!!!

7 juni 2016
Op dinsdag 7 juni kregen wij het verdrietige bericht dat één van onze Bikkels, Hendrikus Huisjes, was overleden. Op deze datum was ook de 6-wekelijkse bestuursvergadering. Die is altijd bij ons thuis. Dat kost ons en de stichting geen cent en scheelt mij een oppas regelen. Deze vergadering had uiteraard een rouwrandje en verliep daardoor zonder de gewoonlijke gezelligheid. We waren er allemaal beduusd van.

11 juni 2016
Op zaterdag 11 juni was ik uitgenodigd door Bikkel Michael Robbert (mist zelf een been),om samen met een aantal Bikkels de Viking Mud Run te lopen in Nijmegen. Zenuwachtig begonnen we aan een tocht van ongeveer 5 km. vol met hindernissen en obstakels. Al snel kwamen we erachter dat het gaaf is om je eigen doorzettingsvermogen te testen en nog gaver om lekker door de modder te ravotten. Ik heb deze dag nog meer respect gekregen voor een aantal Bikkels die echt door hun eigen kracht heen vochten om de eindstreep te halen. Hulde aan: Ronald, Susan, Lotte, Ellen, Iris, Michael Robbert en natuurlijk Marcel!

13 juni 2016
Maandag 13 juni was de dag dat we Hendrikus Huisjes naar zijn laatste rustplaats brachten. Hij was voor mij heel bijzonder, een jongen met veel humor en nog meer doorzettingsvermogen. Tranen lopen over mijn wangen als ik aan je denk. Nog maar een jaar geleden was de opening van zijn bedrijf ‘Alles in 1 studio’ in Marknesse. “Oh Hendrikus, wat was je trots en wat heb je hard gewerkt om daar te komen. Jouw bedrijf was alles voor je, zelfs op je rouwkaart stond een foto van ‘Alles in 1 studio’.” Het geeft mij wel het gevoel dat wat wij doen met de Bart de Graaff Foundation echt iets goeds is. “Lieve Hendrikus, wij zullen jouw naam blijven noemen, hard op en vol trots, zoals een echte Bikkel verdient.”

Bikkel worden?!
Als jij dit leest en je wil ook bij ons horen? Jij wil je eigen bedrijf beginnen en je hebt een lichamelijke beperking, ga dan naar groteboodschap.com of klik hier!

Liefs, Mirjam

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…