Laat je niet uit het veld slaan!

Laat je niet uit het veld slaan!

Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik samen met mijn collega’s van BDO kennis maakte met Kirsten om haar te helpen bij het opzetten van lunch- en taartbar FRIS Texel. Kirsten is een energieke en vrolijke dame die weet wat ze wil. Je zou bijna vergeten dat haar gezondheid niet optimaal is. Kirsten laat zich door niets uit het veld slaan, dat blijkt ook uit haar onstuitbare drang om te ondernemen. Want ook op het gebied van ondernemen zijn kinken in de kabel onvermijdelijk.

Voortvarend gingen we van start, want Kirsten had het ondernemingsplan al op de plank liggen en zelfs een locatie was in beeld voor de lunch- en taartbar. Gaandeweg ontdekten we dat de beoogde locatie te veel investering vergde en de eigenaar was helaas niet voornemens om hierin tegemoet te komen. Een tweede locatie leek ideaal, maar ook hier kwamen we er niet uit. Maar Kirsten is de laatste die haar hoofd laat hangen bij tegenslag. Schouders eronder en door! Als tussenoplossing zocht Kirsten klanten die haar producten konden verkopen. Zo maakte ze een voorstel voor museum Kaap Skil voor de uitbreiding van hun taartenassortiment, ze werd leverancier van het ontbijt bij de bijzondere overnachtingsplek Texel Yurts en sleepte een mooie klus in de wacht voor VVV-Texel, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

En als je door blijft zetten, komen uiteindelijk toch vaak mooie dingen op je pad. Zo blijkt ook voor Kirsten maar weer. Zeer recent heeft zich een nieuwe locatie aangediend, namelijk Herberg de Zeven Provinciën. Kirsten heeft het aanbod gekregen de horeca van de Herberg over te nemen en gaat daar de hele zomer een pop-up versie van Fris Texel exploiteren. Dat betekent klussen! Gelukkig zullen de investeringen meevallen omdat het een bestaande horecazaak is. Maar wij begeleiden onze Bikkel natuurlijk in het maken van goede contractuele afspraken. En daarna is het hek echt van de dam. Het toeristenseizoen staat voor de deur en 1 juni gaat FRIS Texel open!

Meer informatie over het MVO-beleid van BDO kun je hier vinden.

Richard Bot
www.bdo.nl

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…