Het gaat erom wat je wél kunt!

Het gaat erom wat je wél kunt!

‘Achter de geraniums zitten? Echt niet. Moet er niet aan denken.’ Met die woorden maakte ik kennis met Yuwita Slamet, de Bikkel van de Bart de Graaff Foundation én Aegon. ‘Zo’, dacht ik. Dat is een pittige dame. Die weet tenminste wat ze wil. Of beter gezegd: wat ze niet wil. Yuwita heeft de ziekte van Crohn en Endometriose. Ze is regelmatig ziek en kan niet vijf dagen per week werken. Een baan in vaste dienst lukt dus niet, zo heeft ze zelf ervaren. Dan maar thuis zitten? No way. Dankzij een ongelooflijke drive heeft Yuwita haar eigen bedrijf op poten gezet, PUUR in Marketing.

Best spannend
Iets meer dan een jaar geleden meldde ik mij bij Aegon aan als Bikkel-coach. En eerlijk, héél eerlijk vond ik dat best spannend. Wat wist ik nu van ondernemen? Oké, ik heb wat kaas gegeten van communicatie en marketing, maar zou dat voldoende zijn? Hoe regel je bijvoorbeeld de financiën? Geen idee. Ik snap nét mijn eigen papieren van de verzekering en hypotheek… Waarop moet je letten en wat zijn de valkuilen bij het opzetten van een eigen onderneming? Ook geen idee. Ik heb ooit, jaren geleden, een paar maanden als freelancer gewerkt en ben dus allesbehalve een rasondernemer…

Steengoede ideeën
Inmiddels weet ik beter. Het gaat er niet om wat je niet kan, maar wat je juist wél kan. Dat is precies wat ik van Yuwita heb geleerd het afgelopen jaar. Door haar ziekte kan zij geen trektocht door Azië maken, vier avonden achter elkaar doorhalen of de marathon lopen. Maar heeft ze daardoor een saai leven? Nee hoor. Ze is enorm creatief en heeft ongelooflijk veel doorzettingsvermogen. Door het opzetten van haar eigen bedrijf kan zij op eigen benen staan. Zélf klanten binnen hengelen en overtuigen van haar steengoede ideeën. Het was fantastisch om Yuwita te begeleiden. En nee, nog steeds begrijp ik niet de volledige financiële balans en alle kasstromen. Of dat erg is? Gelukkig wist een Aegon-collega in het team alles van cijfers en komma’s, en zo had iedereen zijn eigen expertise. Van IT tot administratie en sales. Overigens, met een dosis gezond verstand en kritische blik kun je iemand ook helpen. Ik ben apetrots op Yuwita!

Marise Sperling (Aegon)

 

Meer informatie over het MVO-beleid van Aegon kun je hier vinden.

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…