Groot denken en klein beginnen!

Groot denken en klein beginnen!

Geraniums?
Wat zijn Geraniums eigenlijk? Ik weet het niet en stiekem wil ik het niet weten. Ik ben dol op bloemen, maar dan op mijn bureau naast mijn Apple en kopje koffie met een ‘puur met mintvulling’ chocolaatje als ik mijn hersens kraak over een nieuwe marketingstrategie.

Groot denken en klein beginnen
Groot denken en klein beginnen. Een van mijn meest dierbare zinnen. Bart de Graaff moet letterlijk en figuurlijk hetzelfde gedacht hebben destijds. Vanuit de kleinste puurheid opbouwen naar je droom. Ik was altijd een creatieve freubelaar. Zo begon ik jong mijn sieradenlabel naast school. Ik zoek altijd een combi tussen techniek, creativiteit en contact met mensen. Een soort handige nerd in sociale verpakking. Het leek me logisch om chirurg te worden. Toen ik voor mezelf steeds vaker in het ziekenhuis kwam kon ik mijn eigen logica ineens nergens meer terugvinden, heb overal gezocht. Inmiddels vond ik de marketing voor mijn eigen label zo leuk om te doen dat het kwartje viel: met sieraden creatief in handen en met marketing creatief in hoofd! De perfecte combinatie.

Overweldigende vrijheid
Wie wil pieken moet ook de dalen kennen want zo zit dat. De dalen waren heftig. Drie jaar van mijn leven op bed met de ziekte van Crohn, Endometriose en plus. De plus staat voor ‘extra’s aan variëteit in mankementen’ door de lage weerstand bij mijn auto immuunziektes. Het voelde alsof ik me per ongeluk had opgegeven voor het uitgebreide zorgverzekeringspakket en ik graag al mijn maximale vergoedingen wilde innen binnen elke rubriek. Alle zekerheden in het leven vielen weg. En daardoor zag ik opeens een overweldigende vrijheid. Alles was mogelijk, echt alles, elke stap. Ik had niks te verliezen of te bepiekeren. Damn wat was ik rijk!

Like the queen of my disease
Die ziektes? Ach, dat rugzakje vul je en dan kieper je de rotzooi eruit en houd je het moois. Dan zet je ‘een portie durf’ op je verlanglijstje voor Sinterklaas en dan start je je eigen bedrijf. Mijn marketingbureau PUUR in Marketing werd zwart op wit. Tijdens dat proces gaf ik me op als nieuwe bikkel bij de Bart de Graaff Foundation en na een aantal rondes ging op zaterdag ochtend de telefoon. Het was onverwacht en met zweethandjes nam ik op: ‘JA!’. Door het dolle heen was ik, zo blij. Die dag droeg ik mijn Crohn, zo’n gouden, like the queen of my disease.

2015
Een jaar met een gouden randje. PUUR in Marketing op papier werd PUUR in Marketing in het echt. Met een naambordje op de deur. Met samenwerkingen, met klanten en met een grote liefde. Het enige dat ik hoefde te doen was mezelf voor te stellen: ‘Hoi, ik ben Yuwita en ik heb een idee…’.Een goede marketeer is niet meteen een goede ondernemer. Daar kreeg ik hulp bij en gleed in de positieve stroom van de Bart de Graaff Foundation, mentorbedrijf Aegon en alle bikkels. Bikkel ben je niet voor even, ik heb er een familie bij. Mijn dank is overweldigend groot. Mijn lief zou zeggen: zo groot, duizend miljoen miljard.

Dit is geluk, PUUR geluk!

 

 

 

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…