Go out, plug in!

Go out, plug in!

In januari hebben we een met een aantal collega’s een team gevormd om Wieger te coachen bij het opzetten van zijn onderneming Rave Safe waarmee hij gehoorbescherming verkoopt. Je kunt je voorstellen dat het voor Wieger best even spannend was om in zo’n overweldigend kantoorpand met vijf BDO’ers in pak aan tafel te zitten en te vertellen waarom je zo graag gehoorbescherming wilt verkopen. Gelukkig bleek Wieger een echte Bikkel en hij liet zich niet zenuwachtig maken, maar vertelde ons als een nuchtere Fries rustig zijn ideeën.

Hij vond het wel lastig wat hij van ons kon verwachten. Natuurlijk kun je accountants vragen hoe dat nu werkt, zo’n btw-aangifte of een liquiditeitsprognose. Maar daarmee heb je nog geen onderneming. En waarom zouden deze vijf mensen mij nu zomaar willen helpen? Ze hebben het druk genoeg, mag ik wel tijd van ze vragen? Maar natuurlijk! En zo hebben we hem niet alleen meegeholpen met zijn ondernemingsplan, inrichting van de administratie en zijn fiscale aangiftes, maar ook met het brainstormen over zijn product, de markt en zijn marketingstrategie. Ook hebben we Wieger in contact gebracht met mensen uit ons netwerk die iets voor hem kunnen betekenen. Daarnaast hebben we hem gecoacht door steeds maar weer vragen te stellen die hem lieten nadenken over zijn bedrijf.

Inmiddels heeft Wieger het eerste festival gehad waar hij met zijn stand heeft gestaan. Dit smaakte naar meer en de volgende festivals staan alweer in zijn agenda genoteerd. Wieger verkoopt het liefst zoveel mogelijk oordopjes. Niet alleen omdat hij zoveel mogelijk omzet wil behalen, maar ook om te voorkomen dat andere mensen net als hij gehoorbeschadiging oplopen. Wieger zelf heeft te dealen met een continue piep in zijn oor, als gevolg van te harde muziek bij een feestje waar hij is geweest. Aan de buitenkant zie je niets aan Wieger. En dat maakt het voor de omgeving lastig om te blijven beseffen dat hij hier weldegelijk hinder van ondervindt in zijn dagelijks leven. Des te mooier om te zien dat zijn bedrijf de eerste successen heeft geboekt en Wieger alweer volop nieuwe ideeën heeft. Hopelijk zet deze trend zich door en is gehoorbescherming over een tijdje de gewoonste zaak van de wereld.

Bescherm jezelf!
Wieger verkoopt zijn product niet alleen via festivals, maar ook via zijn eigen webshop. Kijk hier voor de festival oordopjes en bestel een Startset oordopjes mét opbergkoker voor €27,50. Want gehoorbeschadiging kan iedereen overkomen in de kroeg of op een festival, ook jou! Bescherm jezelf dus tegen leven met een piep in je oor. Gemakkelijke keus toch?

 

Meer informatie over het MVO-beleid van BDO kun je hier  vinden.

Esther van Wijk
www.bdo.nl

Bekijk meer info over ...

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…