Een mugcake door de brievenbus

Een mugcake door de brievenbus

Een doordeweekse avond, half 12: “Kijk jongens! Hoe vinden jullie dit eruit zien?” Een appje van Esmee met een nieuwe lay-out voor haar mug-cakes. Dit keer een roze sticker inclusief logo’s en een beschrijving van de bereidingswijze. Het ziet er mooi uit, wij als coaches hebben nog wat feedback voor de puntjes op de i. Even later zien we de hele rataplan aangepast en wel op facebook staan. Want facebook is voor Esmee een van de belangrijkste kanalen voor de verkoop van haar allergie-proof producten die ze maakt vanuit haar bedrijf Just be Happy. Een lekkere cake of een M&M taart, ook voor mensen met een allergie of speciale dieetwensen is van alles mogelijk. Handig: de mugcakes worden gemakkelijk via de post verzonden.

Esmee is fanatiek bezig om gebakjes voor mensen met voedselallergie weer lekker te maken. “Die uit de supermarkt zijn veel te droog”, vindt ze. Uren staat ze in de keuken om twintig keer dezelfde boterkoek te maken en de receptuur te perfectioneren. Als het dan uiteindelijk smaakt zoals ze wil dan deelt ze dat enthousiast met ons. Wij fungeren ook graag als proefkonijn en kunnen uit eerste hand zeggen dat haar cupcakes/mug-cakes/boterkoeken totaal niet droog zijn, zoals die in de supermarkt. Heerlijk!

Enthousiast is ze, en er zijn plannen genoeg. Een eigen winkeltje, producten verkopen op verschillende locaties of een grote keuken in haar eigen huis. Het ondernemingsplan is zoals Esmee is, enthousiast en boordevol informatie en energie. Tekstueel is het plan klaar en echt haar verhaal geworden. Met het financiële plan helpen we Esmee stap voor stap verder. We proberen haar handvaten te geven om structuur te houden en overzicht te bewaren. Wij vinden het belangrijk dat het plan haar recept is. Onze rol als coach is om enkele ingrediënten mee te geven om het af te maken. Uiteindelijk zal zij ze aan het recept toe moeten voegen. Immers: als ondernemer bepaal je zelf wat iets op moet brengen, en of dit gelet op de kosten haalbaar is of niet.

Als je een intolerantie hebt voor bijvoorbeeld gluten of lactose, kun je niet om het gebak van Esmee heen, maar ook als je geen allergie hebt zijn de producten van Esmee een aanrader!

Kijk op facebook.com/justbehappyesmee en bestel iets lekkers!

Groeten,
Kasper Kuiper en Martin Pel

BDO Accountants & Adviseurs
www.bdo.nl

Bekijk meer info over ...

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…