De ballen van Bart

De ballen van Bart

De afgelopen twee jaar ben ik vooral bezig geweest met de verschillen en heb ik me afgevraagd: “Ben ik wel een echte…?” Hoe meer ik me erop richtte, hoe groter het verschil werd. Het is net als wanneer je een rode auto wilt kopen en dan opeens overal rode auto’s ziet rijden. Zo was hij slimmer, brutaler, knapper, kleiner, rijker, origineler, verrassender, drukker, kon beter zingen, leuker, inventiever, bekender, daadkrachtiger et cetera.

De afgelopen jaren heb ik wel duizenden keer gewenst dat ik de ballen van Bart zou hebben. Sinds een half jaar besef ik dat ik het mis heb. Bart had bijzondere en brutale ballen, maar het waren Barts ballen. Vanaf het moment dat ik ze los heb gelaten, zag ik opeens dat er ook veel overeenkomsten zijn: het blonde haar, dat van mij weliswaar kunstmatig, maar toch. De bescheidenheid, eigenwijsheid, eigenzinnigheid, creativiteit, hilariteit, het dichttalent om liedjes te verpesten. Daarnaast ben ik ook eigen baas, regelmatig boos, had hij net als ik het talent om anderen te amuseren, zijn we soms heel bescheiden, probeer ik ook veel van het leven te genieten en ooit word ik ook iemands held. Tig overeenkomsten.

We zijn absoluut niet hetzelfde, maar dat zou ook niet werken. De ballen van Bart staan mij niet, ik moet mijn eigen ballen gebruiken. Tientallen mensen hebben dat natuurlijk al een keer gezegd, maar ik was net als Bart stronteigenwijs. Laten we dat maar mijn persoonlijke ontwikkeling noemen in plaats van hardleers of een beetje dom. De verschillen tussen ons zijn er nog steeds maar opeens minder belangrijk. Ik kan van hem leren, maar ik moet me niet aan hem meten. Bikkels heb je nou eenmaal in alle vormen en maten.

Ik weet nu dat ik mijn onderneming alleen tot een succes kan brengen als ik doe wat ik belangrijk vind, waar ik in geloof en waar ik gelukkig van word. En dat werkt! Als een tiet, kijk dat had hij dan weer niet.

 

 

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…