Blog: Het startschot

Blog: Het startschot

Startschot
Op 11 november klonk in Hilversum een oorverdovend startschot. De Bikkels uit voorgaande jaren, mentorbedrijven, de Bart de Graaff Foundation, de veertien nieuwe Bikkels, onze collega’s en wij namens het BDO Fonds waren getuigen van de kick-off van het nieuwe Bikkeljaar. Een inspirerend en motiverend gezelschap. Maar toch was de spanning voelbaar. Het is nogal wat, het opzetten van een eigen bedrijf is al spannend genoeg.

Vertrouwen
De Bikkels krijgen echter te maken met nog een extra dimensie. Afgezien van een levensbepalende beperking en een onderneming die in de kinderschoenen staat, staan de Bikkels aan de vooravond van een intensief coaching traject met mentoren die ze eigenlijk nog niet of nauwelijks kennen. ‘Vertrouwen’ is daarbij het codewoord. Gelukkig stond het in het BNN gebouw bol van de positiviteit. Bikkels uit eerdere jaren deelden inzichten en ervaringen in de vorm van inspirerende en motiverende woorden, liedjes, filmpjes en foto’s. Geruststelling brachten ze, want zij weten natuurlijk als geen ander hoe het is om Bikkel te zijn en wat zo’n traject allemaal betekent. Maar ook naar de coaches hebben we met bewondering gekeken. Ook zij gaan een verbintenis aan waarin ze de steun en toeverlaat, de rots in de branding zijn, die wijsheid, kennis en kracht brengt. Respect alom dus!

De weg naar de eindstreep
Op het moment dat Bikkel en coach met elkaar om tafel gingen en aftastend de eerste plannen en ideeën uitwisselden, bleek dat het zo aan die vooravond best fijn is wanneer er iemand naast je staat waarmee je de sprong in het diepe waagt. De weg naar die springplank is wellicht een hobbelige, maar met kleine stapjes en iemand aan je zijde is een pad vol vertrouwen gecreëerd en dat loopt toch een stuk lekkerder dan helemaal in je eentje. Wij zullen als juichende supporters langs de lijn staan om jullie aan te moedigen op die weg naar jullie doelen, de eindstreep die voor iedereen ergens anders ligt.

 

Groetjes,
Bram Cornelissen & Hanneke Mols

Namens het BDO Fonds bestuur

BDO blog over kick-off Bikkeljaar 2016 - 2017

Meer info over het BDO Fonds, klik hier.
Nieuwsgierig naar de samenwerking tussen BDO en BGF, klik hier.

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…