Als Bikkelmentor ontvang je stralende energie…

Als Bikkelmentor ontvang je stralende energie…

Een toegevoegde waarde bieden in het leven van een ondernemer. Dat is wat Xander Siebers (DWO administraties) en ik voor ogen hadden, in het voorjaar van 2014, met het Bikkelmentorschap. Vanuit het concept  SamenOndernemen.nu wat Xander en ik leiden, wilden we behalve vanuit pure dienstverlening, ook op een andere manier voor een ondernemer van betekenis zijn. Beiden vanuit een andere insteek, maar wel met hetzelfde doel, namelijk: de ondernemer die extra hulp nodig heeft ondersteunen, d.m.v. samenwerking vanuit financieel- en bedrijfsadvies.

Tijdens mijn 1ste jaar was ik de Bikkelmentor van Denise Stoopen. Denise heeft het voor elkaar gekregen om haar ideeën om te zetten naar een tastbaar product. De wijze waarop Denise tegen de wereld aankijkt, zichzelf weer oppakt bij een tegenslag en mensen voor zich inneemt, dragen ertoe bij dat ik iedere keer weer uitkijk naar haar bezoekjes en inspiratie die ze met zich mee brengt. Een Bikkeljaar waar ze het voor elkaar heeft gekregen zich niet van haar pad te laten brengen. Een cadeautje, waarvan ik enorm kan genieten!

En dit tweede jaar heb ik weer een cadeautje gekregen. Ik mag samenwerken met Antoinette de Kok. Antoinette gaat starten met een tekstschrijverbureau. Dit jaar starten we niet in de 1ste versnelling maar in de 4de. Antoinette geeft namelijk gas. Waar Denise van het creëren is, is Antoinette van het structureren. Haar ondernemingsplan is bijna af en haar 1ste klanten kan ze bijna aanwijzen. Hier kunnen veel ondernemers veel van leren. Ik kijk nu al uit naar de eerste opdrachten die ze gaat uitvoeren!

Beide onderneemsters geven mij de mogelijkheid, om naast hen te gaan staan en ze waar nodig zetjes in de rug te geven, om zo hun persoonlijke doelen te behalen. Het is hierbij een uitdaging ze te laten stralen als onderneemster. En dan niet (zoals ik gisteren bij een reportage op tv zag) als een lichamelijk beperkte onderneemster, maar als een onderneemster die sommige dingen op een andere manier moet aanpakken.

En wat ik nu zo gaaf vind aan het mentorschap: ik heb geen opdrachtgever aan wie ik uren en inzet hoef te verantwoorden, ik kan er insteken wat nodig is, ik kan sparren met Xander en we hoeven geen afscheid te nemen aan het einde van het jaar!
Een Bikkeltraject is een geweldig traject zolang je helder blijft houden wat de doelstellingen en de rollen zijn van alle partijen.  Daarbij is het heerlijk om veel nieuwe mensen, Bikkels en mentoren te ontmoeten en elke bijeenkomst de positieve energie te zien sprankelen…
Kortom als Bikkelmentor ontvang je keer op keer stralende energie en dat is wat het zo mooi maakt!
Hartelijke groet,

Sigrid Kauffman
Arbeidsdeskundige/bedrijfsadviseur WerkAdvies

 

 

 

Andere ervaringen

Geluksvogel Loes

Ik ben echt een geluksvogel! Aan mij de eer om bij de meest bijzondere momenten van iemands leven betrokken te…

Lopen zoals het loopt

Met mijn hart kloppend in mijn tenen tot aan mijn kruin, sta ik met mijn voeten vergroeid met de vloer…