Bart de Graaff

Bart werd in Haarlem op de wereld gezet, maar kort na zijn geboorte verhuisde hij samen met zijn ouders en zusje Mirjam naar Hillegom. Op zijn negende kwam hij tijdens het spelen onder een auto. Daarbij verbrijzelde hij een been en liep hij een zeldzaam virus op, dat zijn nieren aantastte. Vanaf die tijd stopte zijn groei.

Als Bart de Graaff geen voorzitter van BNN was geworden, had hij waarschijnlijk de beddenzaak van zijn vader overgenomen. Of als entertainer in het circus gestaan, want Bart deed niets liever dan mensen laten lachen. Maar hij kon meer dan dat en was een ondernemer in hart en (nogal beroerde) nieren.

BNN was oorspronkelijk een programma op Veronica. Bart verraste iedereen door aan te kondigen dat het programma ging stoppen en dat hij van BNN een publieke omroep wilde maken. Na meer dan twee jaar hard knokken, werd Barts droom werkelijkheid en mocht hij zichzelf voorzitter van omroepvereniging BNN noemen.

Ondertussen ging Barts gezondheid op en neer. Een donornier moest weer worden verwijderd, hij kreeg een herseninfarct en werd in 2001 geopereerd aan een zeldzame vorm van kanker in zijn mond. In de periodes dat hij zich beter voelde bleef hij programma´s maken voor BNN. Zo vertrok hij in de zomer van 2001 nog naar Canada en maakte hij tot in het voorjaar van 2002 Bekend Nederland onveilig met zijn Stalkshow. Begin mei 2002 werd Bart opgenomen in het ziekenhuis met een buikvliesontsteking. Op zaterdagmiddag 25 mei 2002 is Bart de Graaff op 35-jarige leeftijd gestorven.

Televisiemaker, presentator, tv-talent, omroepbaas, grondlegger, voorzitter en boegbeeld van BNN. Maar ook vriend, held, inspirator en Bikkel voor altijd (16 april 1967 – 25 mei 2002)

BNN

Naam Bart de Graaff
Plaats Haarlem
Website http://bnn.nl/