Mediapark op zijn kop tijdens Nacht van Bart – AFTERMOVIE

Mediapark op zijn kop tijdens Nacht van Bart – AFTERMOVIE

Nierstichting en Bart de Graaff Foundation organiseren sponsorrun voor genezing van nierziekten 

Op zaterdag 6 juli organiseerde de Nierstichting samen met de Bart de Graaff Foundation de sponsorrun de Nacht van Bart. Voor één nacht veranderde het Hilversumse medialandschap in een rebels hardloopparcours om aandacht te vragen voor de impact van nierziekten en geld op te halen voor onderzoek naar genezing van nierziekten. Bridget Maasland, een goede vriendin van Bart, zal zich inzetten voor het promoten van de run. Ook Irene Moors zal de sponsorrun ondersteunen.

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “De Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation hebben de handen ineengeslagen om aandacht te vragen voor de impact van nierziekten. Met deze unieke samenwerking kunnen we meer mensen daarvan bewust maken, én hen inspireren om in actie te komen.”
Mirjam de Graaff, Nierstichting ambassadeur en voorzitter Bart de Graaff Foundation: “Als zus van Bart weet ik als geen ander dat een nierziekte levens verpest. We riepen iedereen die nierpatiënten een warm hart toedraagt op om voor hem of haar mee te rennen. Daarmee werd de Nacht van Bart ook dé nacht van al die andere nierpatiënten.”

 

Nacht van Bart

Bart de Graaff hield iedereen ’s nachts wakker. Totdat hij zeventien jaar geleden op 35-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een nierziekte. Met de Nacht van Bart wilden we Nederland opnieuw wakker schudden om de impact van nierziekten zichtbaar te maken. Op zaterdagavond 6 juli renden de deelnemers 10,5 of  21,1 kilometer langs locaties die onlosmakelijk verbonden zijn met Bart. Voor zichzelf, maar vooral voor iemand in hun omgeving. Het parcours ging niet alleen langs en door plekken die belangrijk waren voor Bart, maar was ook voorzien van rebelse verrassingen. Deelnemers hadden onder andere een Teringtubbie hinderlaag. Rond middernacht waren alle deelnemers terug, zodat iedereen aansluitend kon genieten van muziek op het Mediapark in Hilversum. Klokslag middernacht luidden we de Nacht van Bart in.

 

Aftermovie van de Nacht van Bart

Het was een fantastische avond met een mooie opbrengst. Volgend jaar zijn we er zeker weer. Heb jij het gemist maar ben je nieuwsgierig hoe zo’n Nacht van Bart er nu uit ziet? Bekijk dan gauw de after movie via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws

BGF en Onbeperkt aan de Slag slaan de handen ineen!

De Bart de Graaff Foundation en Onbeperkt aan de Slag slaan de handen ineen! We verkeren nu nog in de…

lees meer

een TON voor golfer Ronald Boef!!

WAT EEN INITIATIEF, WAT BEDRAG!! Ronald Boef. Een bikkel met -naar eigen zeggen- een dubbele handicap; een golfhandicap van 20…

lees meer