Bart de Graaff Foundation presenteert 14 nieuwe Bikkels

Bart de Graaff Foundation presenteert 14 nieuwe Bikkels

Het lijkt onmogelijk om een eigen bedrijf te starten terwijl je dagelijks geconfronteerd wordt met een levensbepalende lichamelijke beperking, maar voor de Bikkels van de Bart de Graaff Foundation (BGF) is niets onmogelijk! De BGF heeft in de afgelopen jaren bijna 70 Bikkels ondersteund en komend jaar gaan zij 14 nieuwe Bikkels helpen bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Bart de Graaff Foundation
De BGF helpt Bikkels, jonge mensen met lichamelijke beperking, die een eigen bedrijf willen starten. Mensen zoals Bart de Graaff! Bart was een ondernemer in hart en nieren en had als geen ander het lef en doorzettingsvermogen om, ondanks zijn lichamelijke beperkingen, zijn dromen na te jagen. Niet voor niets werd hij Bikkel genoemd. Onze Bikkels zijn eigenzinnige en daadkrachtige mensen die een zelfstandige, onafhankelijke toekomst willen en hun beperking beschouwen als kracht. De BGF begeleidt haar Bikkels persoonlijk en met behulp van mentorbedrijven. Zij bieden ondersteuning op alle gebieden die nodig zijn om een succesvol bedrijf te starten, o.a. door middel van coaching, exposure en een startkapitaal.

Bikkels 2016/2017
Na een uitgebreide wervingscampagne en selectieprocedure, zijn de nieuwe Bikkels voor het komende Bikkeljaar gekozen. Op 11 november werden ze tijdens de jaarlijkse Bikkeldag bij BNNVARA in Hilversum welkom geheten. De dag werd geheel kosteloos gehost door onze vrienden van Goedzooi, een reclame- en marketingbureau uit Herkenbosch. Het programma bestond uit diverse workshops en een ‘Open Podium’. Tijdens dit Open Podium stelden de Bikkels 2016/2017 zich officieel voor aan de genodigden. Het bestuur, mentoren, sponsoren, adviseurs, vrienden en de Bikkels van voorgaande jaren konden kennismaken met 14 gedreven enthousiastelingen.

Wij stellen dan ook graag aan u voor:

 • Amy Hehalatu (hondenuitlaatservice), mentorbedrijf Van Lanschot Participaties
 • Babiche Ronday (theater), mentorbedrijf Bart de Graaff Foundation
 • Claudia Kuijs-Grannetia (digitaal tekstbureau), mentorbedrijf ACT
 • Esmee Lucke (bakkerij), mentorbedrijf BDO
 • Ilse Modder (grafisch ontwerpbureau), mentorbedrijf PostNL
 • Irma Janssen (ontwerp van digitale en geanimeerde kaarten), mentorbedrijf Floow2
 • Joyce de Ruiter (lezingen, inspiratiesessies), mentorbedrijf Jaarbeurs
 • Liselore Rugebregt (tekstbureau, storytelling), mentor Rob Swaans
 • Loes van Mastwijk (grafisch ontwerper), mentorbedrijf BDO
 • Nelle Kooren (webshops eerlijke producten), mentorbedrijf BDO
 • Paul van der Made (gamen met beperking), mentorbedrijf BDO
 • Rick de Hoog (ontwerpen van tas voor rolstoel), mentorbedrijf BDO
 • Yvette Wouters (taartwinkel), mentorbedrijf DELA goededoelenfonds
 • Vincent Moolenaar (creatieve educatie ontwikkeling), mentorbedrijf Performation

Deze Bikkels ontvangen allemaal een jaar lang persoonlijke begeleiding om hun eigen bedrijf te realiseren.

Onze dank
Wij willen iedereen hartelijk danken voor het delen van onze boodschap op social media en op websites. Mede dankzij jullie steun zijn wij dit jaar in staat om 14 Bikkels te begeleiden. Dit is zeker een bedankje waard! Wilt u een steentje bijdragen? Schroom niet en neem een kijkje op www.bartfoundation.nl.

————————————————————————————————
Niet voor publicatie:
Voor meer informatie over de Bart de Graaff Foundation kunt u contact opnemen met Erwin Vroom (algemeen/commercieel manager),
erwin.vroom@bartfoundation.nl, telefoon 06 528 58 742. Voor meer informatie over de Bikkels van de Bart de Graaff Foundation kunt u contact opnemen met Corine van Ruissen (bikkelmanager), corine.van.ruissen@bartfoundation.nl, telefoon 06 528 58 740. Meer informatie kunt u ook vinden op www.bartfoundation.nl.

Gerelateerd nieuws

Mentor zijn is het leukste wat er is!

Durf, Doe, Reageer of Tag  Stel je voor, je hebt een geweldig idee voor een eigen bedrijf, waarbij je zelf je tijd…

lees meer

Q-logic kiest ons als goed doel!

Soms he, dan kom je ineens echte engeltjes op aarde tegen. ‘Zelfs’ in t bedrijfsleven! Neem nou Q-logic! Q-logic is…

lees meer